Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ой на Івана, ой на Купала. с.Соколівка

Дата: 06.07.2021 10:52
Кількість переглядів: 1223

Фото без описуСьогодні, напередодні свята в селі Соколівка Тульчинського району відбулися урочисті заходи, присвячені святкуванню свята Івана Купала, на які були запрошені Крижопільський селищний голова Володимир ВАСИЛИШЕН, староста села Соколівка Олег ХИТРУК.

Багато соколівчан та гостей села зібралось біля сільського будинку культури для чарівного дійства - показати традиції українського народу з вшануванням народних свят, передати їх нащадкам, викликати інтерес до етнографічної пошукової роботи, відволікти людей від своїх проблем, надати можливість для спілкування та подарувати радість.

Концертна програма розпочалась привітанням селищного голови Володимира ВАСИЛИШЕНА: «…В селах нашої громади традицією стало вітати всіх на Івана Купала, це одне з наймістичніших і популярніших свят, яке відзначають в ніч з 6 по 7 липня. Здавна у цю ніч заведено шукати міфічний цвіт папороті. Цвіт папороті є лікувальним та цілющим. Лише в Купальську ніч на папороті розцвітала чарівна вогняна квітка щастя – кочережник. Наші прабабусі вважали, хто зірве цю квітку, той усе на світі знатиме.

Кожний такий культурно-масовий захід дає можливість проявити себе молоді, з’являються нові таланти, які бажають брати участь в таких заходах, надають нові ідеї і їх реалізовують. Гордість бере за нашу молодь, коли дивишся, з якою любов’ю вони ставляться до свого села, до своєї маленької Батьківщини, з яким завзяттям вони біжать на допомогу і підтримують у всіх начиннях.»

Погода під час проведення свята всіх перевіряла на міцність і навіть поодинокий дощик не заважав танцювати дівчатам біля вербового гілля у віночках та вишитих сорочках.

Далі театралізоване дійство продовжили місцеві артисти, дітки, які ретельно готувалися до свята, шили костюми, ставили танці, оформляли імпровізовану сцену. В кращих українських традиціях дівчата плели віночки і просили дозвіл у водяника спустити їх на воду, дівчата з хлопцями водили хоровод біля головних атрибутів свята Купала.

Наприкінці свята всіх очікував сюрприз від селищного голови.

Так, радість не продається, але коли у вас є мішок чи жменя доброго настрою та можливість подарувати людям свято, то це треба робити та цим скарбом потрібно поділитися з добрим людом, так і зробив селищний голова Володимир Миколайович, який взяв діток під своє крило і подарував багато смачного морозива, за що всі присутні просили передати слова вдячності й побажати всього найкращого в його справах та задумах, міцного здоров’я та всього найкращого.

Сільський голова Олег ХИТРУК висловив слова подяки організаторам та учасникам свята.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних