Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про вчинення нотаріальних дій посадовими особами Крижопільської селищної ради

Дата: 01.06.2021 16:46
Кількість переглядів: 1519

Фото без описуНа сьогоднішній день актуальним та важливим питанням є вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування. Посвідчувати права, а також факти, що мають юридичне значення, з метою надання їм юридичної вірогідності — справа не з простих. Такі дії покладаються на уповноважених державою осіб — нотаріусів.

Враховуючи ринкову модель правових відносин та адміністративно-територіальний устрій України, правом здійснювати нотаріальні дії законодавець наділив, у певних випадках, в населених пунктах, де немає нотаріусів, нотаріальні дії, передбачені статтею 37 Закон України «Про нотаріат», уповноважених на це посадових осіб органів місцевого самоврядування, які призначаються рішенням відповідного органу місцевого самоврядування, із покладенням на них цих функцій.

Фото без описуПершого червня в приміщенні Крижопільської селищної ради за  участю приватного нотаріуса Крижопільського районного нотаріального округу Владислава НОСОВА було проведено семінар зі старостами Крижопільської територіальної громади щодо порядку вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Фото без описуВ  ході проведення семінару було обговорено актуальні питання, які можуть виникати під час здійснення таких дій. Учасникам семінару було роздано нормативно-правові матеріали та зразки необхідних в роботі документів.

В населеному пункті де немає нотаріуса, уповноважені на це посадові особи Крижопільської селищної ради вчиняють такі нотаріальні дії:

  • вживають заходів щодо охорони спадкового майна;
  • посвідчують заповіти (крім секретних);
  • видають дублікати посвідчених ними документів;
  • засвідчують вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них;
  • засвідчують справжність підпису на документах.

Фото без описуУповноважені посадові особи зобов'язані сприяти громадянам, підприємствам, установам і організаціям у здійсненні їх прав та захисту законних інтересів, роз'яснювати права і обов'язки, попереджати про наслідки вчинюваних нотаріальних дій для того, щоб юридична необізнаність не могла бути використана їм на шкоду.

Уповноважені посадові особи не мають права на оформлення документів, призначених для використання за межами державного кордону України (стаття 37 Закону України «Про нотаріат»).

 

Відділ юридичного забезпечення та управління персоналом апарату селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних