Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обгрунтування причин необхідності встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

Дата: 21.05.2021 14:19
Кількість переглядів: 1744

Фото без описуФормування планових тарифів на 2021 рік здійснювалося із застосуванням нормативного методу на підставі державних і галузевих нормативів використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, норм оплати праці, нормативів витрат з управління та обслуговування виробництва з урахуванням фактичних показників з 2019 року, та обрахунку прогнозованої ціни планових матеріальних витрат, відповідно до річних планів господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Планові витрати електроенергії в натуральних показниках розраховані на підставі планових обсягів подачі води та затверджених питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів.

При розрахунку витрат на електроенергію підприємство застосувало тариф з січня 2021 року, – 2,177 за 1 кВт. год. без ПДВ., на технологічні потреби централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Розрахунок витрат на оплату праці проведено відповідно до вимог «Порядку формування тарифів з централізованого водопостачання та водовідведення», виходячи з чисельності персоналу за штатним розписом та встановлених на підприємстві погодинних тарифних ставок та місячних посадових окладів згідно з колективним договором, із забезпеченням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та інших гарантій з оплати праці, передбачених законодавством.

Відповідно до Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» для підприємств, установ та організацій, де працюють інваліди збір на обов'язкове державне пенсійне страхування визначається окремо за ставкою 8,41 % від об'єкта оподаткування для працюючих інвалідів, та за ставкою 22 % від об'єкта оподаткування для інших працівників такого підприємства.

Розрахунок витрат на амортизацію в плановому тарифі здійснений відповідно до вимог п.8.6.1 «Норми амортизації» Закону України «Про оподаткування прибутку підприємства»,враховано фактичні показники 2019 року.

До планового розрахунку адміністративних витрат віднесені витрати, які стосуються безпосередньо адмінперсоналу.

Для включення в тариф було сформовано загально-виробничі витрати та прямі, тобто ті, що безпосередньо відносяться до виробничого процесу та ті, які частково відносяться до виробничого процесу, тому всі витрати не можливо віднести до витрат водопостачання та водовідведення.

До складу витрат на збут включають себе витрати безпосередньо пов'язані зі збутом послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Розподіл витрат по видах діяльності в розрахунках на 2021 рік здійснювались таким чином:

Адміністративні витрати розподіляються між видами діяльності пропорційно виробничій собівартості;

Загальновиробничі витрати розподіляються між видами діяльності пропорційно прямим витратам;

Витрати на збут розподіляються між видами діяльності пропорційно виробничій собівартості.

Встановлення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги з централізованого водопостачання та водовідведення передбачає повне відшкодування вартості наданих послуг по водопостачанню та водовідведенню споживачами.

Попередній тариф на водовідведення затверджувався рішенням Крижопільської селищної ради в 2012 році, а на водопостачання тариф переглядався на 36 сесії 7 скликання від 14.12.2018 року.

Відсоток збільшення досить значний тому що фактичні витрати з 2012 та 2018 рр. значно менші ніж фактичні витрати в 2021 році.

Розрахунковий (плановий) тариф на централізоване водопостачання та водовідведення має наступний розмір:

Централізоване водопостачання – 28,80 грн. за 1куб. м. з ПДВ;

Централізоване водовідведення – 43.44 грн. за 1куб. м. з ПДВ;

Зазначені тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення заплановано ввести в дію часу подання заяви.

Просимо усіх споживачів розрахуватись за спожиті послуги до введення в дію нових тарифів.

Зауваження та пропозиції щодо планових тарифів на 2021 рік від фізичних та юридичних осіб приймаються у письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дня опублікування наміру про зміну тарифу за адресою: вул. Я.Засідателя ,14, смт. Крижопіль 24600.

КП «Крижопільводоканал»

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних