Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дев’яте позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Крижопільської селищної ради

Дата: 16.04.2021 22:32
Кількість переглядів: 1749

Фото без опису16 квітня відбулось дев’яте позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Крижопільської селищної ради за головуванням селищного голови - голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимира Василишена.

За даними Крижопільського міжрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» станом на ранок 16 квітня 2021 року за період 14-15квітня у Крижопільській громаді виявлено 9 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Захворіли 4 жителя смт Крижопіль, 2 жителя села Жабокрич, 1 житель села Павлівка, 2 жителя села Тернівка.

На сьогодні на території громади є 55 активних випадків, з них 35% осіб з лабораторно-підтвердженим COVID-19 лікуються стаціонарно у закладах охорони здоров’я.

Загалом станом на ранок 16 квітня 2021 року, з початку введення карантину, на коронавірус захворіли 317 жителів громади, з них 257 – одужали та, на жаль, 5 осіб померли.

За результатами голосування та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:

1. Продовжити заборону з 00.00 годин 19 квітня до 00.00 годин 01 травня 2021 року на:

- проведення всіх масових розважальних спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних заходів без участі глядачів та офіційних заходів з вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи;

- проведення культурних масових заходів;

- приймання відвідувачів у закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури, крім бібліотек;

- приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

- діяльності культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення;

- проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

До селищного голови звернулася група підприємців з проханням розглянути на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання щодо відкриття та здійснення діяльності закладів громадського харчування на території громади. Підприємці обіцяють виконувати всі вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.12.2020 №57 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19».

За результатами голосування та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:

1. Дозволити відновити із 17 квітня 2021 року прийом відвідувачів суб’єктам господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), в тому числі на відкритих (літніх) площадках, надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос до 23 години, з урахуванням обмежень, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), з дотриманням епідемічних вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.12.2020 №57 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19.

До селищного голови звертаються батьки учнів загальноосвітніх шкіл, депутати селищної ради щодо відновлення навчального процесу в загальноосвітніх та позашкільних закладах громади.

За результатами голосування та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:

1. З 19 квітня 2021 року відділу освіти, молоді та спорту селищної ради, власникам/засновникам спільно з керівниками закладів загальної середньої освіти усіх типів та форм власності відновити навчання в закладах загальної середньої освіти для учнів 1-4 класів, за умови дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19».

2. З 19 по 25 квітня 2021 року призупинити роботу Крижопільського ДНЗ №6, в зв’язку з захворюванням 2 дітей та 3 осіб персоналу на коронавірусну хворобу COVID-19, які могли контактувати з іншими дітьми та персоналом до самоізоляції з 06 квітня 2021 року.

За інформацію начальника районного сектору управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, «про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах громади та стан готовності місць масового відпочинку людей біля води»,

ВИРІШИЛИ: надати рекомендації старостам, користувачам, власникам (орендарям) водних об'єктів щодо забезпечення на місцях виконання вимог «Правил охорони життя людей на водних об'єктах України», затверджених наказом МНС України від 03.12.2001 №272;

в місцях рибної ловлі та місцях масового купання забезпечити встановлення інформаційних щитів щодо правил поводження на воді, попереджувальних знаків (буйки);

на найбільш небезпечних водних об'єктах встановити попереджувальні написи про заборону купання;

організувати роботу сезонних патрульно-рятувальних постів на водних об’єктах з залученням місцевих депутатів, медпрацівників, членів Товариства мисливців та рибалок, громадськості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних