Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Крижополі відбулося відзначення Дня Героїв Небесної сотні, вшанування пам’яті патріотів полеглих на Майдані, та загиблих на Східному фронті у боях за Незалежну Україну

Дата: 20.02.2021 14:25
Кількість переглядів: 544

Фото без описуБіля символічної Майданівської барикади обкладеної шинами, на тлі правдивих фотографій подій Євромайдану, виступив Крижопільський селищний голова Володимир Василишен, який зазначив те, що сім років тому найактивніші представники українського народу - люди різного віку, професій, віросповідань, із різних куточків України, в тому числі мешканці нашої громади, боролися з режимом попередньої влади, йшли під кулі снайперів прикриваючись лише дерев’яними щитами, не за свої особисті інтереси, а за краще майбутнє для наших дітей, за європейське майбутнє нашої держави.

Вони відстоювали право всіх нас жити у вільній Україні, мати право вільно дихати, відчувати себе громадянами. Вони – Герої, і ми всі в боргу перед цими людьми – і тими, хто вцілів, і тими, хто утворив Небесну Сотню та спостерігає за нами з небес.

Селищний голова ствердив те, що їхні смерті не були марними, і що український народ після Революції Гідності вже ніколи не буде терпіти неправди та несправедливості.

Володимир Василишен закликав крижопільчан бути гідними подвигу Героїв Небесної Сотні та просив згадати й вшанувати в ці дні тисячі наших оборонців на Сході України, які продовжили справу Майдану.

Під жовто-блакитним прапором Свободи прозвучала пісня про Небесну сотню, яку виконали солісти будинку культури. Після хвилини мовчання, під звуки мелодії «Пливе кача» селищний голова Володимир Василишен, його заступниці Валентина Чабанюк, Алла Здирко та всі учасники мітингу поклали квіти до символічної майданівської барикади та до постаменту пам’ятника «Борцям за волю України».

Під час виконання Державного Гімну України присутні на заході поліцейські віддали честь.

Разом із матерями крижопільських Героїв, загиблих на фронті російсько-української війни за Незалежність України Людмилою Савченко та Майєю Бойко, учасники мітингу долучились до Всеукраїнської акції ініційованої Громадською організацією «Родин Героїв Небесної сотні» та почепили на гілля калини, інших навколишніх дерев білих паперових ангеликів із жовто-блакитними прапорцями.

Після завершення заходу крижопільчани могли оглянути світлини подій на Майдані 2014 року та вшанувати пам’ять наших українських Героїв.

Захід відбувся за підтримки працівників Комунального закладу «Центр культури і дозвілля Крижопільської селищної ради».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних