Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Академічний ліцей у Крижопільській громаді: міф чи реальність

Дата: 24.11.2023 15:20
Кількість переглядів: 175

Риторичне «бути чи не бути» академічному ліцею у  Крижопільській громаді  вирішували  на черговому засіданні  робочої групи з питання формування ефективної мережі закладів освіти Крижопільської  громади. Вирішували вчергове, оскільки результати першого засідання не були конструктивними. На засіданні робочої групи,  окрім освітян та батьків учнів,  були присутні  секретар селищної ради  Ігор Василишин та заступник селищного голови Людмила Бачек.  Керівники громади  у ході обговорення питання висловили свою позицію: влада громади пристане на будь-яке рішення, але, приймаючи його,  треба враховувати насамперед інтереси учнів і виходити з того, що створення академічного ліцею у громаді –  це  якісне  оновлення змісту освіти, яке  полягає в необхідності привести її у відповідність із європейськими стандартами, потребами сучасного життя, запитами суспільства щодо якісної та доступної освіти, це -  створення сучасного освітнього середовища, яке забезпечить необхідні умови для навчання та відповідно до чинного законодавства.

Про це, власне, і йшлося у доповіді начальника відділу освіти, молоді та спорту   Крижопільської селищної ради Наталії Пестик, яку вона подала у вигляді відеопрезентації.  Керівники освітянських закладів, педагоги та представники батьківських комітетів, як прозвучало на засіданні,   також були не проти створення у громаді такого закладу, мовляв,  ідея реформи гарна,  і  старші класи мають отримати якісну профільну підготовчу освіту до вступу у ВНЗ. Однак питання залишилося відкритим: учасники зібрання  не дійшли єдиної думки щодо бази, на якій має бути створено академічний ліцей, щодо готовності педагогів та учнів старших і початкових класів змінювати стіни «рідного» ліцею і таке інше.

А відтак, вирішено було провести анкетування з приводу серед педагогів, батьків та учнів, щоб, зрештою, вирішити:  академічний ліцей у громаді стане міфом чи все ж таки -  реальністю…   

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних