Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безпека дітей в Інтернеті. Як діяти дорослим…

Дата: 11.10.2023 16:11
Кількість переглядів: 114

 Сучасні діти проводять більшу частину свого вільного часу в Інтернеті, де вони спілкуються не лише із друзями з реального життя, а й заводять нові знайомства, які можуть бути небезпечними. Тому сьогодні команда Національної соціальної сервісної служби та ГО Stop_sexтинг розпочинають серію постів на тему безпеки дітей в Інтернеті.

І перший ризик, про який ми розповімо, – сексторшн. Це налагодження незнайомцями довірливих стосунків з дитиною через Інтернет з метою отримання приватних матеріалів, таких як інтимні фотографії або відео з подальшим шантажуванням ними, вимагання грошей чи додаткових матеріалів.

 Згідно з  даними організації “Центру дослідження кібербулінгу”, як мінімум, 5% підлітків постраждали через сексторшн, тим часом у дослідженнях Transparency International йдеться про те, що 1 із 3 дітей, які мали досвід сексторшну, заподіювали собі шкоду, вчиняли спроби самогубства через отриману психологічну травму. У дітей спостерігається зниження продуктивності, відмова від відвідування навчання, постійна тривога та страх.

Детальніше про те, як зловмисники маніпулюють дітьми та яка відповідальність очікує на них, – у нашій інфографіці⬇️

 Крім того, отримати тематичну консультацію можна, зателефонувавши на безкоштовну гарячу лінію 1545 (далі обрати 3) або заповнивши форму на сайті: https://stop-sexting.in.ua/adult/psykholoh/.

 Більше інформації наведено у посібнику за посиланням: http://surl.li/lindb.

Фото без опису

✨ Чудова нагода розпочати жовтень із навчання! Особливо, якщо це новий вебінар від наших колег із Stop_sexтинг спільно з Національною соціальною сервісною службою.

 

✅ Цього разу фахівці розповіли, як визначити, що дитина постраждала від сексуального онлайн-насильства. Також був представлений алгоритм реагування для психологів, спрямований на надання психологічної допомоги дитині та методи взаємодії з батьками.

 Запрошуємо до перегляду психологів та спеціалістів Центрів соціальних служб, психологів інтернатних закладів, центрів реабілітації для дітей, що зазнали насильства, психологів з психічного здоров’я та реабілітації. 

 Ділимося з вами посиланнями на вебінар:

День 1: http://surl.li/lsdod

День 2: http://surl.li/lsdpp

 Також ви знайдете корисні матеріали у методичному посібнику “Сексуальне насильство над дітьми в Інтернеті: посібник для фахівців із психічного здоров'я” за посиланням: http://surl.li/lsdqx. А всі бажаючі зможуть отримати тематичну консультацію щодо онлайн-безпеки, заповнивши форму на сайті: https://stop-sexting.in.ua/adult/psykholoh/

 В Україні 71,8% населення користуються Інтернетом, з них майже чверть (18,9%) – це діти, оскільки соціальні мережі стали невід’ємною частиною життя підлітків. Тому кожен дорослий повинен бути готовим допомогти їм розв'язати проблеми, які можуть виникнути в мережі. Отже, ми продовжуємо серію постів з безпеки дітей в Інтернеті разом із командою Stop_sexтинг.

 18 хвилин – рівно стільки щонайменше знадобиться злочинцю, щоб отримати інтимні фото від дитини. Серед основних мережевих ризиків на дітей чатує небезпека «онлайн-грумінгу». Це процес комунікації в Інтернеті, під час якого злочинці налагоджують довірливі стосунки з дитиною, аби вчинити сексуальне насильство онлайн чи у реальному житті. Зловмисники здатні викликати теплі почуття та довіру в дитини, показати, яка вона цінна та унікальна. Вони прикидаються однолітками, пропонують роботу моделлю, дарують подарунки тощо, аби, зрештою, змусити до сексуальних дій перед камерою.

‼ Яким чином діяти дорослим, якщо дитина натрапила на злочинця в Інтернеті? Зібрали для вас поради миттєвого реагування, а також корисні посилання:

▪️повідомити про матеріали сексуального насильства над дітьми: https://report.iwf.org.uk/ua

▪️чат-бот з інструкцією для дітей та підлітків: https://stop-sexting.in.ua/chatbot/

▪️психологічна консультація для батьків та постраждалих дітей: https://stop-sexting.in.ua/adult/psykholoh/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних