Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як захистити дітей від рабства

Дата: 21.04.2023 14:00
Кількість переглядів: 203

Щодня безліч людей по всьому світу втрапляють у пастку торгівлі людьми. Хтось погодився на роботу в іншій країні без договору, хтось був в боргах і прийняв спонтанне рішення, а хтось через наївність довірився незнайомцю. Діти та підлітки є особливою мішенню для злочинців через легку довірливість та бажання мати свободу від батьків. Для деяких це обмежується травматичним досвідом, деякі вже не повертаються додому. Але у батьків є влада втрутитись і вчасно захистити своїх дітей.

Коли ми чуємо про торгівлю людьми, то легко уявити картинку   на кшталт ринку рабів, де сидять з кайданами на руках та ногах в ряд чоловіки, жінки та діти. Проте сучасна торгівля людьми більш прихована та підступна. Торгівля людьми — це злочин та порушення прав людини, що охоплює процес вербування, контролю та використання людей задля отримання вигоди від ïx експлуатації. Цей термін охоплює сексуальну експлуатацію, примусову працю чи послуги, рабство чи подібну до рабства практику, поневолення або вилучення органів.

В той час як дорослі можуть усвідомити небезпеку, почути застереження від близьких, то  діти часто залишаються сам на сам з небезпекою. Діти не мають страху перед людиною, яка до них посміхається, а підліток може «клюнути» на легкі гроші чи почуття до небезпечного незнайомця, чи незнайомки.

Служба у справах дітей Крижопільської селищної ради наголошує, що батьки мають силу захистити дітей від рабства, роль батьків дуже важлива, насамперед, у формуванні дитячої особистості, її взаємовідносин з однолітками, психологічного самопочуття, яке визначається задоволенням у сім’ї найголовніших потреб: любові та довіри, самостійності, самоствердження і визнання. Якщо характер відносин між батьками та дітьми побудований на довірі, любові, повазі, зацікавленості, наприклад: батьки знають про соціальні сторінки дітей, час від часу перевіряють їх на предмет опублікованих фото, коментарів до них, друзів, з якими діти спілкуються онлайн та офлайн, або діти самі про це розповідають, ймовірність того, що дитина буде втягнута в ситуацію онлайн-грумінгу  (маскування злочинних мотивів за піклуванням) чи секстингу ( інтимне спілкування за допомогою листування чи телефонних розмов ) менша, аніж у дітей, в сім’ї яких відсутні відносини з батьками та основні потреби дитина намагається задовольнити за межами сім’ї, наприклад в соціальних мережах. В таких випадках ризик потрапляння до ситуації торгівлі людьми, зокрема в сексуальну експлуатацію, значний.

Успішно боротися із сучасним рабством важко, але можливо це допомога, порада, консультація нашим рідним, близьким та знайомим, як діяти, аби не втрапити в халепу. Тож шановні батьки, слухайте своїх дітей, намагайтеся вступати в діалог з ними й незмінно уникайте монологів, намагайтеся зрозуміти страхи, сумніви та тривоги ваших дітей, це їх заспокоює. Візьміть за правило проявляти інтерес до того, що робить ваша дитина, а також до того, що вона каже. Таким чином, якщо ви проявляєте щирий інтерес і співпереживання, є всі шанси, що вона довірить вам свої проблеми, а не звернеться по допомогу до друзів або сторонніх людей. Будьте ближчими до своїх дітей, адже  здорові стосунки між вами та вашою дитиною зменшать ризик потрапляння їх у дитяче рабство.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних