Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нічне місто

Дата: 12.09.2022 17:41
Кількість переглядів: 426

 09 вересня  2022 року з метою профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності, попередження правопорушень серед неповнолітніх  службою у справах дітей Крижопільської селищної ради спільно з  поліцейським громади – Томашенком Олегом Андрійовичем, проведено  вечірній профілактичний рейд «Нічне місто». Під час проведення рейду було обстежено  парк культури та відпочинку селища Крижопіль, заклади дозвілля «Royal Pub», «Сафарі», «Піцерія» , магазини: «Артеміда», «Еліта» та ін., а також прилеглі до них території: територія авто - і залізничного вокзалів, улюблені місця відпочинку молоді на території селища,  також здійснено виїзд в с. Жабокрич. Нажаль,  були  виявлені факти  розпивання алкогольних напоїв та паління тютюнових виробів неповнолітніми, в результаті чого, складено відповідні акти  та  проведено попереджувальні профілактичні бесіди щодо наслідків вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління та правопорушень, проведено роз’яснювальну роботу із персоналом та адміністрацією усіх відвіданих закладів, пояснено  їм про  правові наслідки недотримання законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у даних закладах у нічний час, а також про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

      Такі заходи не мають на меті обмежити права дітей, а лише обмежити можливість впливу на них негативного та небезпечного середовища. Це ефективна можливість попередження  злочинності, як з боку дітей, так і проти них. Згідно ст.20 Закону України «Про охорону дитинства»  та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час». Діти віком до 16 років з 22:00 до 6:00 не можуть перебувати у нічний час без присутності хоча б одного з батьків або іншого законного представника. Якщо під час рейду-перевірки у нічний час виявлено неповнолітніх дітей без нагляду,  працівниками служби у справах дітей проводиться відповідна роз’яснювальна профілактична бесіда щодо недопущення їх перебування у нічний час в таких місцях. За такі порушення несуть відповідальність батьки. Працівники поліції відносно них складають адміністративний протокол за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП). Уперше до батьків може застосовуватись попередження або накладення штрафу. За вчинення такого правопорушення повторно протягом року передбачено штраф. Повнолітні особи, які вживають алкогольні напої та тютюнові вироби разом з неповнолітніми, теж несуть відповідальність і відносно них складається адміністративний протокол за статтею доведення неповнолітнього до стану сп’яніння.

     Отож, вважаємо за необхідне акцентувати увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання конституційних обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних