Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Грантова гуманітарна програма «Гуманітарна солідарність»

Дата: 16.05.2022 15:29
Кількість переглядів: 179

Міжнародний фонд «Відродження» (МФ «Відродження») за фінансової підтримки гуманітарної організації CARE Deutschland започатковує гуманітарну програму «Гуманітарна солідарність». Запрошуються до участі в програмі організації громадянського суспільства, волонтерські ініціативи, державні і комунальні установи, що працюють у сфері охорони здоров‘я та соціального захисту, та які готові запропонувати заходи гуманітарного реагування та підтримки (гуманітарна допомога, релокація/евакуація, організація прихистків, надання психологічних, соціальних, (пара)медичних та інших послуг тощо), що ґрунтуються на фактичних даних про актуальні потреби, враховують особливості становища різних вразливих груп і сфокусовані на підтримці самозарадності людей у біді. 

Мета програми: забезпечити швидке реагування та задоволення гуманітарних потреб вразливих груп цивільного населення в умовах війни росії проти України.

Пріоритети програми:

  • підтримка локальних гуманітарних ініціатив у громадах, які знаходяться безпосередньо близько до зони активних бойових дій та у громадах, які прийняли значну кількість вимушених переселенців;
  • надання гуманітарної допомоги та підтримки у надзвичайних умовах та вирішення гуманітарних потреб вразливих груп серед цивільного населення;
  • надання або створення умов для покращення доступу до необхідної медичної допомоги, соціальних та інших необхідних послуг;
  • захист людської гідності, сприяння самозарадності та солідарності у подоланні викликів для цивільного населення, яке зазнало руйнівного впливу війни.

Важливі зауваження до проєктних пропозицій / запитів на пряму закупівлю

Відповідно до вимог основного донора – CARE Deutschland – гуманітарна допомога та підтримка в рамках програми «Гуманітарна солідарність» може бути спрямована лише на цивільне населення.

До вразливих груп, що пріоритизуються у рамках програми, належать:

  • особи, що потребують невідкладної медичної допомоги або реабілітації внаслідок війни;
  • особи, що мають хронічні або орфанні захворювання (напр.: паліативні хворі, ЛЖВ, інсулінозалежні хворі тощо);
  • особи з інвалідністю;
  • особи, що перебувають на утриманні у спеціалізованих закладах (напр.: геріатричні заклади, сиротинці тощо);
  • вимушені переселенці, шукачі притулку, біженці або мігранти;
  • особи, що належать до соціально вразливих категорій (напр.: бездомні, сироти, особи, звільнені з місць позбавлення волі тощо);
  • особи, що належать до меншин або вразливих груп (напр.: роми, ЛГБТ, тощо).

Особливо в межах зазначених вразливих груп варто враховувати гендерні (жінки/чоловіки) та вікові (малолітні діти, особи похилого віку, 65+) вразливості.

Разом з цим, цей перелік не є вичерпним та, згідно з принципом неупередженості в наданні гуманітарної допомоги, не може тлумачитися як такий, що забороняє спрямовувати проєктні зусилля на інші групи цивільного населення, які потребують гуманітарної допомоги.

До прийнятних витрат у рамках програми належать витрати на:

Закупівлю:

  • лікарських засобів (згідно з Національним переліком лікарських засобів або наявних у діючих протоколах та настановах Міністерства охорони здоров’я України);
  • виробів медичного призначення та дрібного медичного інвентарю;
  • продуктів довготривалого зберігання;
  • товарів для організації побуту;
  • товарів санітарно-гігієнічного призначення;
  • товарів для освіти та навчання;
  • пального для евакуаційного транспорту або транспорту для доставки гуманітарної допомоги.

Оплату:

  • послуг спеціалістів для надання психологічної, соціальної та іншої допомоги, освітніх сервісів та соціального супроводу;
  • послуг водіїв, вантажників, логістичних координаторів тощо;
  • транспортних або інших супровідних послуг для забезпечення доступу до закладів охорони здоров‘я або соціального захисту, інших установ;
  • харчування та інших форм підтримки волонтерів;
  • послуг зв‘язку (мобільний, інтернет);
  • поштових та банківських послуг.

Усі витрати мають бути доцільними, ефективними та відповідати принципу «найвища якість на найнижчу ціну», а також можуть фактично виникати протягом терміну реалізації проєкту.

Неприйнятними є витрати, пов‘язані зі сплатою боргів, відшкодуванням витрат, пов‘язаних з коливанням валютного курсу, будівництвом або ремонтними роботами, закупівлею транспортних засобів або предметів розкоші тощо.

Бюджет програми

Загальний бюджет – 57 980 000 грн.

Мінімальний розмір гранту / запиту – 100 000 грн.

Максимальний розмір гранту / запиту – 380 000 грн.

Оптимальний розмір гранту / запиту – 280 000 – 330 000 грн.

Максимальний строк реалізації проєкту – 4 місяці.

Учасники програми:

Гранти: до подання грантових проєктних пропозицій запрошуються громадські організації, спілки, асоціації, товариства та інші громадські об‘єднання, які зареєстровані як неприбуткові або благодійні організації та працюють в Україні.

Прямі закупівлі: заявку на прямі закупівлі можуть подавати державні і комунальні заклади охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, а також незареєстровані волонтерські ініціативи.

Порядок подання проєктних пропозицій / запитів на пряму закупівлю:

Крок 1. Подання заявки – наміру через заповнення короткої аплікаційної форми: Грантова проєктна пропозиція: https://forms.office.com/r/tMGWhw09KK, запит на пряму закупівлю: https://forms.office.com/r/uUvcCjN77p .

Прийом грантових проєктних пропозицій та запитів на пряму закупівлю відбувається на постійній основі до офіційного оголошення завершення грантової програми.

Орієнтовний термін розгляду отриманих пропозицій і запитів становитиме 5-7 робочих днів.

Крок 2. Відібрані до підтримки пропозиції і запити одержать запрошення до укладання угоди за формою, визначеною МФ «Відродження».

У разі необхідності уточнення деталей проєктної заявки представники МФ «Відродження» можуть звертатися до заявників на будь-якому етапі розгляду заявки за адресою електронної пошти, вказаної в аплікаційній формі як контактна.

Питання щодо подання проєктних пропозицій надаються лише в електронному режимі (не телефоном). У разі виникнення відповідних запитань, звертайтеся за адресою – humanitarian@irf.ua , вказавши у темі листа «Запитання щодо гуманітарної програми», а у тексті – своє ім’я й прізвище, а також організацію, яку ви представляєте.

З детальною інформацією про програму Ви можете ознайомитися за посиланням: https://www.irf.ua/contest/humanitarian_solidarity_program/

За повідомленням відділу економічного, регіонального та агропромислового розвитку виконавчого комітету селищної ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних