Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тридцять шоста річниця Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2022 10:23
Кількість переглядів: 317

Фото без описуТридцять шість років тому вогонь Чорнобильської катастрофи обпалив землю України та увійшов в історію як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків.

Сьогодні ми знову вкотре замислюємося над цінністю життя, терпимо страшний людський біль, втрати та страх за майбутнє.

Смерч чорнобильської трагедії забрав життя, скалічив долі і відібрав здоров’я багатьох людей, залишивши після себе біль і порожнечу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів наших співвітчизників.

26 квітня у Крижопільській селищній територіальній громаді відбувся захід до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії.

До ліквідаторів звернувся Крижопільський селищний голова Володимир Миколайович: «Вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян. Щороку саме цього дня ми вшановуємо тисячі жертв страшної техногенної катастрофи, спричиненої злочинною недбалістю радянської влади. І відтоді Чорнобиль - це не лише велика трагедія всього людства, а й символ безмежної мужності ліквідаторів, в тому числі й багатьох наших земляків. Не стерти з пам’яті імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, вчених, медиків, які зупинили ланцюгову реакцію смерті. Низько схиляємо голову перед тими, хто відлетів у вічність. Щиросердечно дякуємо за подвиг тим чорнобильцям, які поруч з нами!»

У своєму виступі ліквідатор та член громадської організації «Союз Чорнобиль України» Муха Петро Іванович, зазначив, що зовсім недавно ми з новим острахом думали про Чорнобильську атомну електростанцію, бо армія рф, яка розпочала проти України повномасштабну війну, зайшла та утримувала територію Чорнобильської АЄС. Нехай ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, нехай залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події.

Керівництво Крижопільської селищної ради, та представники громадської організації «Союз Чорнобиль України» до пам’ятника на честь крижопільчан-учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції поклали живі квіти та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час приборкання радіаційного вибуху ліквідаторів, та тих, хто помер за ці роки внаслідок хвороб від втраченого здоров’я.

Низький уклін самовідданості, мужності, рішучості, професіоналізму людей, які, хай без зброї в руках, але гідно пройшли передову своєї страшної війни, кожною клітинкою тіла, кожним нервом балансуючи там, де в одній точці зійшлися смерть і життя.

Схилімо в жалобі голови перед світлою пам’яттю тих, кого спалила полинна зірка Чорнобиля, обірвавши мрії, надії, любов…

Не забудемо тяжких уроків минулого і оберігаємо життя як найвищий дар!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних