Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Після перемоги Україна відновить і осучаснить свою енергетичну інфраструктуру до європейського рівня

Дата: 09.03.2022 09:59
Кількість переглядів: 199

Після перемоги над ворогом Україна відновить всі об’єкти енергетичної інфраструктури, які зазнали пошкоджень або руйнувань внаслідок військової агресії рф. Про це заявив Міністр енергетики Герман Галущенко.

“За попередніми оцінками, об’єктам енергетичної інфраструктури завдано шкоди на десятки мільярдів гривень. Але ми все відбудуємо після нашої перемоги. Ми зробимо енергосистему ще надійнішою і ще сучаснішою, вона буде відповідати найкращим європейським стандартам”, - наголосив він.

Герман Галущенко підкреслив, що ремонтні бригади намагаються відновити газо- та електропостачання населених пунктів якомога швидше. Водночас проведення робіт ускладнюють бойові дії.

“Найбільш серйозні проблеми зараз на ділянці газопроводу “Донецьк-Маріуполь”. Там великий розрив. Але ведуться активні бойові дії. Там стоять бригади готові моментально піти на усунення, але чекаємо відповідних можливостей з точки зору безпеки”, - зазначив Міністр.

Також серед проблемних щодо відновлення газо- та електропостачання очільник Міненерго назвав райони на північ від Києва: “Там теж ведуться активні бойові дії. Нам вдалося відновити електропостачання деяким містечкам, але для багатьох проблеми залишаються”.

Водночас в цілому українська енергосистема працює стабільно, підкреслив Герман Галущенко. Він нагадав, що Україна 13-й день працює в ізольованому режиму. “І працює доволі успішно, забезпечуючи технічні параметри, які мають бути в енергосистемі, зокрема частоту 50 Гц”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.