Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнський онлайн урок «Обери професію своєї мрії»

Дата: 19.10.2021 08:56
Кількість переглядів: 425

Фото без опису

12 жовтня, у рамках реалізації Всеукраїнського проєкту «Обери професію своєї мрії», відповідно до листа МОН України від 24.09.2021 №1/9-490 «Щодо проведення Всеукраїнського онлайн уроку з профорієнтації» відбувся наймасовіший урок у прямому ефірі.

Його у прямому ефірі подивились школярі та викладачі понад 15 000 класів шкіл з усіх регіонів України. До перегляду долучилися й учні 9 та 11 класів закладу загальної середньої освіти с.Жабокрич Крижопільської селищної ради.

Під час уроку зіркові гості ділились історіями свого успіху, якого вони досягли, працюючи в Україні. З-поміж гостей були шеф-кухар Євген Клопотенко, олімпійський чемпіон Токіо-2021, народний депутат Жан Беленюк, чемпіонка світу з пара-карате, телеведуча, громадська діячка Уляна Пчолкіна.

Крім того, кар’єрна консультантка для підлітків, яка проводить консультації для дітей у різних країнах світу, Ганна Різніченко поділилась із учасниками секретами того, як визначити найкращу професію для себе.

Організаторами уроку виступили Міністерство освіти і науки, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти та компанія «HRYOU» за сприяння Радниці-уповноваженої Офісу Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарії Герасимчук.

У першу чергу профорієнтаційне консультування та тестування було запропоновано тим дітям, які найбільше цього потребують: сиротам, позбавленим батьківської опіки, із малозабезпечених та багатодітних сімей, які навчаються у 7-11 класах. Наразі МОН пропонує  всім учням українських шкіл та закладів професійно-технічної освіти долучитись до цього проєкту. А наступному етапі стане залучення студентів закладів вищої освіти. Фінальний же етап передбачає участь дорослих громадян України, які бажають з’ясувати, у якій сфері вони можуть стати найуспішнішими, адже в сучасному світі доросла людина змінює професію декілька разів упродовж життя. Таким чином, за цей і наступні роки МОН спільно з Інститутом модернізації змісту освіти та Асоціацією  інноваційної та цифрової освіти планує  охопити понад 10 млн. осіб.

 «Ми всі бачимо, як сучасний світ швидко змінюється, як зникають одні професії та з’являються інші, перестають бути потрібними одні навички та компетенції, а стають затребуваними нові. Саме тому МОН бачить своїм завданням готувати наших учнів до свого професійного становлення вже зараз, робити це максимально синхронно з новаціями і швидкими темпами розвитку сучасного світу. Нова українська школа, зокрема, передбачає запровадження в освітній  процес нових навчальних програм для опанування сучасних компетенцій. А Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри “Обери професію своєї мрії” (який ми розпочали в цьому навчальному році) створений, щоб учні мали можливість визначатися зі своїми пріоритетами професійного розвитку вже зараз, отримували для цього усю необхідну інформацію та мотивацію», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Важливо, що відтепер кожен українець має можливість визначити власні здібності та таланти і свідомо зробити вибір, ким працювати, завдяки Всеукраїнському проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» – hryoutest.in.ua.

Слід зауважити, що Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії» потрапив до Національної Книги Рекордів та отримав відповідний сертифікат. Приємно, що учні нашої громади були учасниками Всеукраїнського заходу.

Запис онлайн-уроку можна переглянути за посиланням.

Ганна ГОДОВАН

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних