Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО ВІДОМА СУБ'ЄКТІВ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ

Дата: 13.10.2021 09:26
Кількість переглядів: 520

Фото без опису10.10.2021 РОКУ НАБРАВ ЧИННОСТІ ЗАКОН УКРАЇНИ №1805, ЯКИЙ ВІДТЕРМІНОВУЄ ПОДАННЯ ВІДОМОСТЕЙ ПРО КІНЦЕВОГО БЕНЕФІЦІАРНОГО ВЛАСНИКА ТА СТРУКТУРУ ВЛАСНОСТІ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ НА 9 МІСЯЦІВ.

 

Юридичні особи, які не встигли подати документи до 10 жовтня 2021, можуть подавати відомості про кінцевих бенефіціарів та структуру власності
 до 10.07.2022 року!

 

 НАГАДУЄМО, ЯКІ ДОКУМЕНТИ НЕОБХІДНО ПОДАТИ:

 

  • заяву щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) - форма 2 або заяву щодо державної реєстрації юридичної особи - громадського формування - форма 4;

  • структуру власності за формою та змістом відповідно до Наказу про структуру власності;

  • витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи - нерезидента в країні її місцезнаходження, - у разі коли засновником юридичної особи є юридична особа - нерезидент;

  • нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи, - для фізичної особи - нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, - для фізичної особи - резидента.

   Всіх, хто не вкладеться у відведений часовий проміжок, очікує штраф у розмірі від 17 000 до 51 000 грн. Штрафувати будуть керівника підприємства, який особисто зобов'язаний підписувати структуру власності юрособи.

  ПРОСИМО НЕ ВІДКЛАДАТИ ПОДАННЯ ДОКУМЕНТІВ НА ОСТАННІЙ ТЕРМІН З МЕТОЮ  УНИКНЕННЯ ЧЕРГ ТА АЖІОТАЖУ

 Окрім цього, важливо відзначити, що оновлене законодавство, яке стосується фінмоніторингу та державної реєстрації бізнесу, передбачає й обов’язок щорічного підтвердження інформації про КБВ.

 Обов’язок щорічно підтверджувати відомості про бенефіціарів установлений ст. 171 Закону про держреєстраціюІ виникне він з 2022 року (з наступного року за роком «первинного» подання відомостей про бенефіціарів — листи Мін’юсту від 13.01.2021 р. № 245/8.4.4/32-21, від 11.06.2021 р. № 5178/8.4.4/32-21). Стосується теж усіх юросіб (незалежно від того, були зміни у структурі власності/відомостях про кінцевих бенефіціарів чи ні). Підтверджувати відомості потрібно щорічно протягом 14 календарних днів з дати реєстрації підприємства. Як рахувати ці 14 днів, Мін’юст роз’яснив, зокрема, у листі від 13.01.2021 р. № 245/8.4.4/32-21. Якщо, наприклад, дата реєстрації юрособи — 10 лютого, то подати підтвердження потрібно до 24.02.2022 р.

Для підтвердження відомостей про кінцевих бенефіціарних власників подається заява форми 6 — «Заява щодо підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника». Причому, судячи з усього, якщо змін у даних про бенефіціарів не було, достатньо заповнити сторінку 1 заяви й у полі «Стан відомостей про кінцевого бенефіціарного власника» поставити позначку «в актуальному стані». І жодних додаткових документів подавати не потрібно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних