Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Постійні комісії

Дата: 18.08.2021 14:44
Кількість переглядів: 461

Постійні комісії ради є органами ради і обираються нею на строк її повноважень. Постійні комісії ради діють відповідно до статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», цього Регламенту та на основі Положення про постійні комісії, що затверджуються радою.

Засідання постійних комісій ради проводяться гласно із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, крім випадків, передбачених законодавством.

      1. Депутати працюють у постійних комісіях на громадських засадах.

Персональний склад постійних комісій формується з урахуванням пропозицій депутатських фракцій.

Чисельний склад постійних комісій визначається рішенням ради. Він не може бути більшим третини складу ради та меншим трьох депутатів ради.

Постійні комісії обираються радою на строк її повноважень у складі голови і членів постійної комісії.

Голосування усіх питань при формуванні складу постійних комісій проводиться відкрито.

2. При необхідності, рада може змінити перелік, функціональну спрямованість, чисельний склад, переобрати персональний склад постійних комісій.

3.Голова постійної комісії:

- організовує роботу комісії;

- скликає засідання комісії та повідомляє телефонним зв’язком, не пізніше як за один робочий день до засідання комісії, про дату, час і місце її проведення, а у разі розгляду невідкладних питань – в день засідання комісії;

- пропонує порядок денний і організовує підготовку необхідних для засідання матеріалів;

- пропонує на розгляд комісії заслуховування звітів керівників підприємств, установ, закладів та організацій – об’єктів спільної власності територіальної громади відповідно до питань, які належать до відання комісії;

- дає доручення членам комісії, скликає їх для роботи в підготовчих комісіях і робочих групах, а також для виконання інших доручень;

- запрошує для участі в засіданнях комісії посадових осіб, представників громадських організацій, вчених і спеціалістів;

- представляє комісію у відносинах з іншими органами, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами, а також громадянами;

- організовує роботу з виконання висновків і рекомендацій комісії;

- інформує заступника селищного голови або секретаря селищної ради про розглянуті питання, а також про заходи, що прийняті з реалізації рекомендацій комісії;

- інформує членів комісії, інших депутатів про виконання рішень ради та розгляд рекомендацій тощо.

4. Заступник голови постійної комісії:

- виконує окремі функції голови комісії за його дорученням;

- виконує обов'язки голови або секретаря комісії у разі їх відсутності.

5. Секретар постійної комісії:

- веде протокол засідання постійної комісії;

- веде діловодство постійної комісії;

- організовує роботу з підготовки матеріалів на засідання комісії;

- забезпечує членів постійної комісії необхідною інформацією;

- повідомляє членам постійної комісії про дату, час і порядок денний засідання постійної комісії.

6. Постійні комісії здійснюють свої повноваження шляхом прийняття висновків і рекомендацій, які приймаються більшістю голосів від загального складу постійної комісії.

Висновки і рекомендації постійних комісій підлягають обов’язковому розгляду органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами, яким вони адресовані. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено постійну комісію у встановлений нею термін.

У випадку несвоєчасного розгляду висновків, рекомендацій постійних комісій, вони можуть вносити до ради пропозиції про притягнення винних до відповідальності.

7. Засідання постійної комісії скликаються в міру необхідності, але не рідше одного разу на  місяць, і є повноважними, якщо в них бере участь  більше половини депутатів від загального складу постійної комісії.

У засіданнях постійних комісій можуть брати участь (з правом дорадчого голосу) депутати ради, які не входять до складу цієї постійної комісії та запрошуватись представники засобів масової інформації та громадськості.

Участь депутатів у засіданнях комісії, членами якої вони є – обов’язкова.

У випадку неможливості прибуття на засідання постійної комісії, член цієї комісії повідомляє голову постійної комісії або заступника голови постійної комісії чи секретаря.

За дорученням селищного голови, заступник селищного голови, секретар селищної ради  беруть участь у засіданнях постійних комісій та надають свої пропозиції та зауваження (заперечення) щодо питань, які розглядаються на засіданнях постійних комісій. Такі пропозиції та зауваження (заперечення) мають бути врахованими постійною комісією при розгляді.

8. Засідання постійних комісій ведуться відкрито.

Питання, які належать до відання кількох постійних комісій, можуть, за ініціативою постійних комісій, за дорученням ради, селищного голови,  заступника селищного голови, секретаря селищної ради, розглядатися постійними комісіями спільно.

Висновки і рекомендації, прийняті постійними комісіями на їх спільних засіданнях, підписуються головами відповідних постійних комісій.

9. Член постійної комісії зобов’язаний брати участь в діяльності постійної комісії, сприяти виконанню її висновків та рекомендацій, виконувати доручення постійної комісії та її голови.

10. Висновки і рекомендації постійної комісії ради підписуються головою постійної комісії, а в разі його відсутності – заступником голови або секретарем постійної комісії.

Протоколи засідань постійної комісії підписуються її головою і секретарем. Протоколи спільних засідань постійних комісій підписуються головами і секретарями відповідних комісій.

11. Висновки і рекомендації постійної комісії ради, протоколи її засідань є відкритими, оприлюднюються на офіційному вебсайті ради і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

12. Протоколи засідань постійних комісій зберігаються в справах відповідних постійних комісій, а після закінчення терміну зберігання здаються до відділу загального та організаційного забезпечення апарату селищної ради для упорядкування і передачі до архівної установи».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.