Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

3добутки Крижопільської територіальної громади, які досягли завдяки децентралізації

Дата: 12.08.2021 14:15
Кількість переглядів: 970

  1. Розширення можливостей участі в реалізації пріоритетних інфраструктурних проектів

Відповідно до норм Бюджетного кодексу України до територіальних громад перейшло фінансування видатків з районного бюджету, що розширило можливість участі мешканців громад у розробці та реалізації інфраструктурних проектів.

Так, у поточному році, Крижопільська селищна рада взяла участь у конкурсі Вінницької обласної ради «Комфортні громади» з проектом? «Капітальний ремонт спортивного майданчика СЗШ І-ІІІ ступенів № 2 ім. воїна-інтернаціоналіста С.В. Гаврилюка за адресою? Україна, Вінницька область, Крижопільський район, смт Крижопіль, вул. Б. Хмельницького, 2», на реалізацію якого з фонду конкурсу буде виділено 219,9 тис. грн. при бюджеті проекту в майже 550 тис. грн.

Децентралізація дала можливість територіальним громадам вести співробітництво в реалізації взаємовигідних проєктів. Цим скористалась і наша громада, виступивши партнером проєкту Ольгопільської сільської ради «Велосипедом по Південному Поділлю», з бюджету конкурсу на який буде виділено 100 тис. грн.

Крижопільська селищна рада успішно пройшла І етап конкурсу грантових проєктів від офіційної допомоги розвитку Республіки Болгарія, оголошеного МЗС Республіки Болгарія. У разі перемоги в конкурсі на реалізацію проекту «Реконструкція приміщення для розширення ЦНАП Крижопільської територіальної громади по вул. Героїв України, 68, смт Крижопіль, Вінницька область» буде виділено з фонду конкурсу 90% від бюджету проєкту, що становитиме 1,4 млн. грн.

До переліку доріг, поданих Крижопільською селищною радою на 2021 рік до управління дорожнього господарства Вінницької облдержадміністрації відповідно до порядку відбору об’єктів вулично-дорожньої мережі населених пунктів для фінансування забезпечення виконання на них робіт за рахунок субвенції, що спрямовується в сферу дорожнього господарства, включено дорогу по вул. Гаврилюка в смт Крижопіль, на капітальний ремонт якої та тротуарів буде отримано субвенцію в сумі 3901067 грн, що на 2172033,62 грн більше, ніж на відповідний вид робіт у 2020 році.

Продовжуватиметься реалізація проєкту «Реконструкція каналізаційно-насосної станції з напірним та самопливним каналізаційним колектором по вул. Радянській в смт Крижопіль», на який будуть залучені кошти з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в сумі 4148000 грн.

  1. Надання широкого спектру якісних адміністративних послуг з максимальним наближенням їх до одержувачів

Значно розширено спектр адміністративних послуг. На сьогодні в переліку адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП, затверджено 215 послуг, у тому числі послуги відділу державної реєстрації актів цивільного стану та  відокремленого структурного підрозділу - Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Вінницькій області.

          Також для зручності громадян у перелік послуг, які можна отримати в  ЦНАПі,  додано послугу з видачі архівних довідок, копій або витягів на запити фізичних і юридичних осіб, що надало можливість зекономити часові  та грошові витрати мешканців громади.

          Завдяки доступу до Єдиного державного веб-порталу електронних послуг "Портал Дія" адміністративну послугу  «є Малятко» можна отримати у найкоротший термін та за мінімальної кількості відвідувань ЦНАП.

          Для наближення послуг до сільського населення забезпечено доступність старост населених пунктів до реєстрів територіальної громади(реєстрація та зняття з місця проживання, видача витягів) та  ПК «Соціальна громада» (приймання документів для надання соціальних послуг).

Для зручності сплати адміністративного збору у  ЦНАПі встановлено платіжний pos-термінал  ПрАТ КБ «Приватбанк», який дозволяє відвідувачам проводити платежі за допомогою пластикових карток систем VISA та Mastercard без відвідування банківської установи.

Якщо станом на 01.08.2020 року надходження за послуги через ЦНАП склали 22184,10 грн, то на 01.08.2021 року вони становили 198556,70 грн, тобто зросли майже в 9 разів.                                                                                                                                                                                                                          

  1. Можливість вільно розпоряджатися землями територіальної громади

28 квітня 2021 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194. Відповідно до цього закону всі землі, крім земель, які перебувають у постійному користуванні державних підприємств, установ, організацій перейшли в розпорядження територіальних громад.

Зокрема, в нашій громаді, це – понад 500 га земель запасу резерву, які перебувають в користуванні на умовах оренди та біля п’ятисот гектарів земель, що перебувають в постійному користуванні, отже сплата податків за землю, та сплата орендної плати надходить безпосередньо до місцевого бюджету.

Також те, що селищна рада стала розпорядником земель усієї територіальної громади, які перейшли в комунальну власність, дає змогу раціонально розподілити земельні ресурси, можливість для укладання нових договорів оренди, задоволення потреб громадян у отриманні земельних ділянок у власність згідно з нормами безоплатної приватизації, що передбачені статтею 121 Земельного кодексу України, зарезервувати земельні ділянки для подальшого виділення їх учасникам бойових дій, учасникам АТО (ООС) та багато інших можливостей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.