Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося ЗНО з української мови, української мови і літератури

Дата: 03.06.2021 11:51
Кількість переглядів: 1483

Фото без опису

 

         В Україні триває третій тиждень основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (далі – ЗНО). У вівторок, 1 червня, відповідно до графіка ЗНО відбулося тестування з української мови, української мови і літератури.

           У нашій територіальній громаді працювали три пункти проведення ЗНО на базі І-ої та ІІ-ої селищних шкіл. Для участі у ЗНО з української мови, української мови і літератури у пунктах ЗНО нашої громади було зареєстровано 468 учасників – це випускники шкіл колишніх Крижопільського та Піщанського районів та випускники минулих років, для здачі ЗНО з української мови, української мови і літератури не з’явилися 142 учасники із них: переважна більшість – 112 учасників, які вибрали тестування тільки з української мови. 

        Нагадуємо, що навесні цього року парламентом був  ухвалений закон, метою якого є зниження ризиків розповсюдження коронавірусної хвороби через скупчення учасників ЗНО у пунктах тестування. Згідно з нормами закону випускники в цьому році звільнені від проходження обов'язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

         Цього року в переліку предметів, із яких проводитиметься ЗНО, виокремлені два тести: українська мова та українська мова й література.

Тест з української мови складався з 40 завдань. На його виконання учасникам було відведено 150 хвилин.

Результат виконання всіх завдань тесту буде зарахований також під час прийому до закладів вищої освіти як конкурсний предмет «Українська мова» залежно від спеціальності, що визначено Умовами прийому до закладів вищої освіти. Також, за бажанням випускника, результат тесту може бути зарахований як державна підсумкова атестація з української мови.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна отримати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови, дорівнює 74 балам.

Традиційний тест з української мови і літератури містив 67 завдань. Кожен учасник отримав можливість працювати над ним 210 хвилин.

Результат виконання всіх завдань тесту буде використовуватись абітурієнтом під час вступу до закладів вищої освіти як конкурсний предмет «Українська мова і література».

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнює 116 балам.

 

Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів тестів ЗНО з української мови і української мови та літератури відбудеться 24 червня.

Оголошення результатів тестування відбудеться 25 червня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до 12 балів та таблиця переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Після цього заклади освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх учнів з української мови.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь у зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини та бажають взяти участь у додатковій сесії ЗНО, можуть до 7 червня подати до регіонального центру документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Додаткове тестування з української мови та літератури відбудеться 9 липня.

 

Опубліковані правильні відповіді до завдань тестів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови й української мови та літератури, що були проведені у вівторок, 1 червня.

ПРАВИЛЬНІ ВІДПОВІДІ НА ЗНО З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

ПРАВИЛЬНІ ВІДПОВІДІ НА ЗНО З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

Використовуючи правильні відповіді на завдання тесту, учасники тестування мають можливість визначити власний тестовий бал за всіма завданнями тесту, окрім завдання відкритої форми.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови, правильно виконавши всі завдання тесту, дорівнює 74 балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови та літератури, правильно виконавши всі завдання тесту, дорівнює 116 балам.

Офіційне оголошення результатів тестування з української мови й української мови та літератури відбудеться не пізніше 24 червня 2021 року.

При оголошенні офіційних результатів ЗНО з української мови та літератури також будуть оприлюднені таблиці переведення тестових балів у шкалу від 100 до 200 балів і шкалу 1-12 балів.

Результати тестів за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів використовуватимуться абітурієнтами під час вступу до вишів.

Результати за шкалою від 1 до 12 балів будуть надіслані закладам освіти для визначення оцінки за державну підсумкову атестацію для тих випускників, які виявили бажання отримати оцінку ДПА за результатами ЗНО.

ЯК РОЗРАХУВАТИ БАЛ ЗНО З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

ЯК РОЗРАХУВАТИ БАЛ ЗНО З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

 

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних