Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До кінця кампанії декларування за 2021 та 2022 роки залишилося  16  днів

Дата: 16.01.2024 15:46
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Національне агентство з питань запобігання корупції змінило підхід до відбору та перевірок декларацій на ризик, який дозволить перевірити максимальну кількість поданих декларацій, оптимізувати процес проведення перевірок та підвищити ефективність проведених повних перевірок декларацій силами уповноважених осіб НАЗК. Такий підхід базується на ідентифікації невідповідностей (ризиків) за допомогою логічного та арифметичного контролю, оцінці виявлених ризиків та  визначенні показника рейтингу ризику декларації. До 70 відсотків декларацій, поданих до Реєстру,  мають перевірити автоматизовано. У такий спосіб перевірятимуть ті декларації, які мають найменший показник рейтингу ризику та містять дані, які можуть бути перевірені автоматизовано.

Автоматизована перевірка декларації  - це перевірка  програмними засобами Реєстру відомостей, що зазначені або повинні бути зазначені у декларації. Так, автоматизовано можуть бути перевірені декларації:

в яких відображено дані, достатні для ідентифікації членів сім’ї декларанта та об’єктів декларування;

в яких відображений обсяг даних, що може бути перевірений шляхом порівняння даних декларації з реєстрами та з застосуванням певних формул, наприклад, на встановлення ознак незаконного збагачення чи необгрунтованості активів;

які подані за 2021 та наступні звітні роки (за попередні роки це зробити неможливо, оскільки у 2021 році змінилася форма декларації).

За результатами автоматизованої перевірки декларанти отримають в електронному кабінеті Реєстру декларацій повідомлення про проходження автоматизованої перевірки, а у розділі “Мої документи” у відповідному полі відображатиметься довідка, яку можна буде переглянути.

Однак отримання довідки про проходження автоперевірки не означатиме, що декларація пройшла повну перевірку. Це свідчитиме, що вона має невеликий показник рейтингу ризику (не встановлено невідповідностей на загальну суму понад 100 прожиткових мінімумів (ПМ), не встановлено ознак конфлікту інтересів, необгрунтованості активів, незаконного збагачення чи неточності оцінки задекларованих активів).  А якщо цей рейтинг великий -  декларацію перевірятимуть на другому рівні.

Отож, поки є час, варто поспішити і з подачею декларацій,  і з  виправленням допущених помилок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних