Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Під час зустрічі про застосування РРО/ПРРО

Дата: 04.01.2022 09:30
Кількість переглядів: 406

Фото без описуНачальником Крижопільської ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області Майєю Куцоконь 23.12.2021 р. було проведено зустріч з платниками податків, під час якої надано роз’яснення щодо застосування РРО/ПРРО, особливості та переваги.

З 01.01.2022 набирають чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України згідно з якими фізичні особи-підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ-IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО) для здійснення розрахункових операцій. Для більш детального ознайомлення із застосуванням РРО/ПРРО рекомендуємо використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали тощо. Також у банері наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО (https://tax.gov.ua/.../programniy-reestrator.../, та https://tax.gov.ua/.../program.../fiskalniy-dodatok-prrosto/), відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців розміщені за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/. Відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/.../progr.../elektronni-dovirchi-poslugi/.

Майя Куцоконь наголосила, що ДПС України створила та запустила спеціальне безкоштовне програмне забезпечення, яке перетворює будь-який ґаджет з Windovs або Android на касовий апарат – програмний РРО. «Через Електронний кабінет суб’єкти господарювання мають можливість подати заяву для реєстрації РРО/ПРРО за формою №1-РРО або ПРРО в режимі онлайн».Вона звернула увагу підприємців – платників єдиного податку другої-четвертої груп на необхідності завчасної реєстрації РРО або ПРРО у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

«Обов’язкове застосування РРО/ПРРО для платників єдиного податку не залежатиме від обороту або сфери діяльності. Проте, у разі здійснення операцій за допомогою банківського переказу потреба у РРО відсутня», – зауважила Майя Куцоконь.

Якщо ж суб’єкт підприємництва не застосовуватиме РРО або ПРРО, законодавством передбачено штраф у розмірі 100% від суми чека, коли здійснена перша незаконна розрахунково-касова операція; 150% – друга й наступні.

Під час зустрічі начальник Крижопільської податкової інспекції нагадала і про одноразове(спеціальне) добровільне декларування активів, з яких податок не сплачувався, передбачене Законом України від 15 червня 2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Зустріч пройшла в атмосфері взаєморозуміння та поваги і завершилася у форматі «запитання-відповіді». Громадянам надано для використання власну продукцію (листівки) щодо зазначеного роз’яснення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних