Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як працює гуманітарний штаб Крижопільської громади

Дата: 13.05.2022 15:27
Кількість переглядів: 909

У Крижопільській селищній територіальній громаді від початку війни працює гуманітарний штаб, який допомагає внутрішньо переміщеним особам та військовим.

Тисячі українців через бойові дії втратили житло, опинилися у складних життєвих обставинах, були змушені тікати з міст, що палають. Тому з перших днів війни наша громада стала другою домівкою для багатьох переміщених осіб з різних регіонів України. На початку в нас зупинялися на декілька днів, але згодом все більше людей, які тікали з тимчасово окупованих територій та зони бойових дій, почали шукати житло для постійного проживання. Станом на сьогодні зареєстровано 1953 внутрішньо переміщених осіб, з них 576 дітей. З початку вторгнення, транзитом через громаду проїхали 3419 тисячі українців.

“Люди розміщуються у приватному секторі. Також ми залучили дитячі садочки, де облаштували комфортні місця для ночівлі, гуртожитки професійно-технічних училищ, санаторій. Багато людей їдуть транзитом. У громаді зараз перебувають переселенці з Донецької, Харківської, Херсонської, Миколаївської та Київської областей, - розповідає Вікторія Зарічанська - начальник управління соціального захисту населення та охорони здоров’я селищної ради.

Гуманітарна допомога, яку доставляють до штабу небайдужі жителі громади надходить на спеціальний склад, який організували в Центрі культури та дозвілля. Тут її сортують та розподіляють згідно з потребами. Створені також склади з одягом та продовольчими наборами. Щоб підтримати внутрішньо переміщених осіб та забезпечити їх усім необхідним гуманітарний штаб працює в посиленому режимі.

У якості волонтерів працюють наші працівники відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини, КЗ «Центру культури і дозвілля Крижопільської селищної ради, КУ «Крижопільської школи мистецтв», КУ «Крижопільського Будинку школярів», Молодіжної ради, педагоги, місцеві жінки, молоді хлопці та дівчата, навіть переселенці. Щотижня проводять благодійну культурно - мистецьку акцію «Віримо у Перемогу» на підтримку Збройних сил України.

"У нас дуже дружня громада і місцеві жителі долучаються до волонтерства. Мешканці нашої територіальної громади максимально підтримують внутрішньо переміщених осіб, вони щиро діляться всім: забезпечують їх продуктами харчуванням, речами найпершої потреби, засобами гігієни й домашньою консервацією. Різне буває - скарги, істерики, але це — одиниці. Багато слів подяки та підтримки чуємо від переселенців.", — зазначає Леся Ошовська - начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини селищної ради.

У приміщенні центру культури та дозвілля внутрішньо переміщені особи отримують не лише гуманітарну допомогу, а й психологічну.

Окрім підтримки нашими громадянами, гуманітарні вантажі допомагають формувати також місцеві фермери.

З початку війни вони безплатно передають громаді свою продукцію: пшеницю, ячмінь та інші зернові, а також насіння соняшника, які переробляються на борошно, крупи та олію.

З центру волонтерства та захисту міста Львова вже тричі до громади надійшла гуманітарна допомога. Це одяг, харчові продукти, дитяче харчування, спеціальне харчування, засоби особистої гігієни, підгузки. Допомога надається не лише ВПО, а й соціально незахищеним громадянам.

У співпраці з другим відділом Тульчинського РТЦК та СП постійно формуємо та відправляємо на передову допомогу для наших захисників.

Також неодноразово відправляли гуманітарну допомогу для мирних жителів міст, як постраждали від військової агресії росії.

Гуманітарний штаб Крижопільської селищної ради надає переселенцям повний супровід: консультації та допомогу тим, хто реєструється як ВПО, де отримати гуманітарну допомогу, як можна отримати допомогу в міжнародних фондах.

Селищна рада співпрацює з Агентством ООН у справах біженців в Україні, так фахівці агентства протягом 10-13 травня реєструють на отримання фінансової допомоги людей, які змушені були покинути свої домівки та зараз перебувають в Крижопільській територіальній громаді.

Крижопільська громада оперативно реагує на потреби наших захисників, які сьогодні дають гідну відсіч армії агресора, та проявляють турботу і піклування до переселенців!

Разом ми переможемо!Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних