Крижопільська селищна рада
Тульчинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Центри розміщення переселенців Вінниччини отримали пральні та сушильні машини  

Дата: 03.06.2022 14:48
Кількість переглядів: 329

Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні передало 40 пральних та 40 сушильних машин для центрів розміщення й обслуговування внутрішньо переміщених осіб громад Вінницької області.

 

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та координаторка Вінницького офісу Міжнародної організації з міграції (МОМ) Юлія Сибірянська 3 червня вручили пральні та сушильні машини представникам територіальних громад області та керівникам комунальних освітніх закладів, де проживають вимушені переселенці. Участь у заході взяли заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк, заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович, начальник управління спільної комунальної власності Вінницької області Сергій Кушнір, керівники комунальних закладів та голови територіальних громад.

– Дорогі друзі! Саме так я можу назвати сьогодні представників Міжнародної організації з міграції, які швидко відгукнулися на наше прохання про допомогу нашим співвітчизникам, які через напад росії змушені були покинути свої домівки та приїхати на Вінниччину. Саме так я можу назвати голів громад, старост в громадах, волонтерів, депутатіввсіх, хто прихистив переселенців та допомагає їм відчути себе на Вінниччині не гостями, а рідними людьми, – говорить Вячеслав Соколовий. –  Реалії повномасштабної війнидуже важкі. Власні ресурси в громадах не безмежні. І підтримка наших добрих партнеріввкрай необхідна.

Координаторка Вінницького офісу Міжнародної організації з міграції (МОМ) Юлія Сибірянська Юлія Сибірянська каже, що з початку воєнних дій в Україні організація переорієнтувала профіль допомоги і наразі гуманітарна підтримка надається внутрішньо переміщеним особам у західній, східній та центральній областях України.

Це проєкт, який фінансується USAID, – розподіл критично необхідної підтримки для внутрішньо переміщених осіб. Він спрямований на задоволення базових потреб серед найбільш вразливих верст ВПО – створення більш комфортних умов для проживання. Це постачання 40 пральних та 40 сушильних машин для центрів розміщення внутрішньо переміщених громадян у місті Вінниці та у громадах Вінницької області. Це лише перша партія, і в перспективі очікуються нові поставки, – каже Юлія Сибірянська. – Така допомога один з напрямів роботи нашої організації. Надалі будемо розширювати допомогу громадам Вінницької області та внутрішньо переміщеним особам, які тут проживають.

Заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович зазначилащо коли вони почали працювати з Міжнародною організацією з міграції, було зрозуміло, що це дієва допомога.

Ми розуміємо, що не можемо замінити переселенцям їхні домівки, але маємо зробити усе, щоб їм у наших громадах було так само тепло і комфортно як там, де вони проживали. Сьогодні завдання місцевої владидопомогти. І ми це робимо. Ми дякуємо тим міжнародним організаціям, які поруч з нами. І будемо робити усе для того, щоб їм також надавати усю потрібну інформацію, аби вони могли оперативно діяти. Адже це дуже важливо, коли є оперативність і допомога людям надається у той момент, коли їм це необхідно.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначає, що на Вінниччині із 24 лютого перебуває 171 тисяч 407 внутрішьо переміщених осіб. Із них 1444 – маломобільні, 51 703  дитини. І їх потрібно забезпечити продуктами, житлом, засобами гігієни, а також створити максимально можливі зручні умови, зокремадати речі для нормального побуту. Реалії повномасштабної війнидуже важкі. Власні ресурси в громадах не безмежні. Тож підтримка партнеріввкрай необхідна для Вінниччини.

 Дякуємо нашим міжнародним партнерам за допомогу. Сьогодні Міжнародна організація з міграції передає нашим громадам для забезпечення потреб центрів з прийому внутрішньо переміщених осіб пральні та сушильні машини. Усі, хто заявили потребу від громад, отримали таку допомогу, каже Вячеслав Соколовий. – Із Міжнародною організацією з міграції Вінниччина працює і в інших напрямах. Зокрема, це в перспективі реконструкція і ремонти таких центрів прийому ВПО. Цей проєкт дуже важливий. Адже розуміємо, що попереду зима і в проєкті робиться акцент на тепло- і водопостачання. Звісно, громади в цьому напрямку теж працюють, а наші міжнародні партнери допомагають їм виходити на якісні стандарти життя. Тож ми дякуємо і організації, і донорам, і усім тим, хто допомагає Україні в такий час.                               

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.